maanantai 12. tammikuuta 2015

Jenkkakahvat yllättivät

Ne hiipivät elämääni yllättäen. Syyskuussa heitin hellemekon syrjään ja kaivoin lempifarkkuni kaapista. Hellurei vaan kesä ja tervetuloa raikas syksy! Mitä hel.....onko nää kutistuneet pesussa?! Nappasin toiset housut, mutta ne tarrautuivat kiinni ihooni jo reisien kohdalta. Katsoin itseäni pitkästä aikaa kunnolla. Peilistä vastaan katsoi tyttö, jolla oli hervottomat jenkkakahvat. Eiiiiiiiiii..........

Jenkkakahvat (ja nykyään  myös läskireidet, unohtamatta pullakäsivarsia ja siroa kaksoisleukaa) hiipivät elämääni vaihvikkaan. Järkytyksestä toivuttuani liityin jokaiseen Facebookin laihdutusryhmään, lisäsin kaikki Google Play:sta löytyvät laihdutus-, liikunta ja kalorienlaskentasovellukset puhelimeeni, workout-trainerit tablettiini, lainasin kasan jumppavideoita, luin yöt laihdutusblogeja, ostin uudet jumppavaatteet, tein liikunta-aikataulun, ostin Irti sokerista -kirjoja ja ilmoittauduin zumbatunneille.

Tämän koktailin jälkeen ajattelin laihduttamisen olevan kuin lasten leikkiä -vaan kuinkas sitten kävikään? Meikä uupui kaikesta siitä tietomäärästä mikä tulvi päähän. Pitää karpata ja harpata, syödä kasviksia ja jättää lihat, pureskella raakoja pihvejä, muttei perunoita, vetää smoothieita, korvata ateriat nutriletilla - niin ja liikkua aerobista ja anaerobista, sykemittarit ja kosteustasapainot, unimittarit, vedenjuontitilastot, rasvaprosentinmittaukset, veriarvot sekä sinkin ruiskuttelua kehoon. Äääääääääää kuului suustani ja valahdin tutulle sohvalle parhaan ystäväni Fazerin suklaarasian kanssa (ne toffeekonvehdit on muuten parhaita nam). Siinä me sitten vietimme koko syksyn jouluun asti tyytyväisinä hellien jenkkiksiäni, kasvattaen niistä mahtavia löllyköitä.

Neljä kuukautta tarvittiin siihen, että olen nyt valmiina aloittamaan alusta ilman härpäkkeitä ja vempeleitä. Karppauksessa tai vedenjuontitilastoissa ei ole mitään vikaa -jos niitä osaa käyttää. Minulle ne aiheutti kuitenkin oikosulun ja vastareaktion. En uskaltanut edes yrittää, kun pelkäsin tekeväni itselleni vain hallaa. Vaikka järjellä ajatellen: Miten liikunnasta voisi olla haittaa? Tänä vuonna lähden liikkeelle Vanhan kansan viisaudesta: "Kuluta enemmän kuin syöt". Enää en tavoittele pelkästään pienempiä jenkkakahvoja. Tavoittelen Hyvinvoivaa-Juliaa. Kaikki on uutta ja ihmeellistä enkä tiedä mistään mitään. lOlen kuitenkin ymmärtänyt, että vain kokeilemalla selviää ne itseleen sopivat jutut.Tämä ei ole laihdutusprojekti vaan uusi asenne - ja tuntuu hemmetin hyvältä jo nyt! :)

4 kommenttia:

  1. Heippa, toivottavasti saat projektisi kivasti käyntiin. Minäkin starttailen juuri omaa dieettiäni, pudotettavaa ainakin 20 kg... sun metodit kuulostaa ihan toimivilta, jään seuraamaan miten pääset vauhtiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Innolla ainakin tähän mennessä on ryhdytty projektiin...saa nähdän milloin sorrutaan takaisin entiseen ;)

      Poista
  2. Tsemppiä muutokseen! Itsellä samat ajatukset nyt uuden vuoden myötä ja kyllä se pelkkä päätöksen tekeminen tuntuu jo hemmetin hyvältä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä päätöksen teosta saa jo kummasti energiaa ja voimaa! Tsemppiä sullekin! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! <3