maanantai 20. heinäkuuta 2015

Juhlat vs. laihdutus

Kesä on juhlien aikaa ja syy hervottomalle mässäilylle. Viikonloppuna olin juhlistamassa serkkuni häitä. Ihanaa ja kamalaa. Ihanaa, että sai olla mukana todistamassa läheisten onnea ja nähdä sukulaisia. Kamalaa - se ihana rasvainen, kermainen, majoneesinen, suolainen herkkuruoka, mikä odotti minua pitopöydässä. Heräsi kysymys:

Kumpi pistää edelle? Oma laihdutus vai toisten onni ja erityisesti valtava rahasumma, joka on häihin kulunut. Näkevätkö muut epäkohteliaaksi, jos juhlissa jättää hääkakut ja muut herkut syömättä oman laihdutuksen vuoksi.


Näissä häissä menu koostui pääosin vihersalaateista ja kalasta. Pääruoaksi oli pöytään tilattu kokonainen sika. Olin huojentunut, että menu oli yllättävän monipuolinen ja terveellinen, joka soveltui hyvin tällaisella laihduttajalle. Tein taktiset ja täytin lautaseni salaateilla ja muulla terveellisellä, jolloin minun ei tarvinnut ottaa epäterveellisempiä vaihtoehtoja kuin maistiaisiksi. Täytyy sanoa, että ruoka oli erittäin hyvää ja tuore kala oikein suli suuhun! Kakkukahveja odotin pienellä jännityksellä. Tajusin aika pian, etten niitä voisi jättää välistä vaikuttamatta epäkohteliaalta. Toisaalta, en halunnut myöskään tehdä laihdutuksestani isoa numeroa tai selittää koko suvulle, miksei kakku maistu. Okei ja, kun näin pöydässä serkkuni äidin tekemän legendaarisen valkosuklaakakun, oli sitä pakko saada edes pieni pala. Mansikkaista hääkakkuakin täytyi ottaa pala. Totesin, että jo se on kumma, jos kaksi kakku palaa kaataa tämän tytön laiharin.

Ei ne kakkupalat kaataneet laihdutusta, mutta ehkä se pizza ja oreo-pirtelöt, jotka tuli nautittua eilen juhlien jälkeisessä väsymys-laiskuudessa. Hupsis. Mitä tästä opimme? Herkkuhetket helposti venyvät....

Oli muuten tuskaista olla kuresukkahousut ja kurehame päällä reilu 9 tuntia.... lensivät muuten samantien päältä pois, kun pääsin autoon ja kotimatkalle :D

Elämässä on niitä tilanteita, jolloin täytyy höllentää ja tehdä kompromisseja. Juhlat ovat mielestäni oikein hyvä syy jättää laihdutus päiväksi. Se on jo edistystä, jos kykenee juhlissa jättämään kakulla herkuttelun siihen yhteen pieneen palaan. Sitten vaan seuraavalla viikolla vähän enemmän hölkkää.

Kävin tänään vaa´alla katsomassa paljonko häät verottivat painoa. Viikonlopun herkuttelu oli pitänyt painon samassa. Eli todennäköisesti kaikki ne grammat, jotka viime viikolla lähtivät, tulivat viikonloppuna takaisin. Mutta hei, ainakaan ei ollut tullut plussaa ;)

Hientäytteistä alkavaa viikkoa kaikille!

Julia




2 kommenttia:

  1. Pakko kysyä että mitä on oreo-pirtelö? Ohjetta? Juhlissa laihduttaminen on haastavaa ja mielestäni tärkeintä on pysyä suht kohtuu annoksissa niin kuin teitkin - kakkupalojen kera. Jää vaan paha mieli jos ei saa juhlia niinku tahtois ja herkkuhimot oottaa nurkan takana kumminkin kun ne jää itse juhlassa toteutumatta :-) Kun juhlitaan niin juhlitaan - arkena voi sitten kiristellä. Ja hei, plusmiinus nolla oli enemmän kuin hyvä saavutus: herkuttelit mutta ei tullut kiloja :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näinpä! Olen ihan varma, että jollen olisi sitä kakkua syönyt, niin olisin ostanut kaupasta kokonaisen mutakakun ja vetässyt sen kerralla naamaan heh heh. Täytyy myöntää, että viikonlopun herkkuttelujen ansiosta on tämä viikko sujunut helpommin ja tarmokkaammin. Suotakoon siis herkut aina silloin tällöin, jos niihin on hyvä syy, kuten juhlat ;) Niin ja se oreo-pirtelö... Syntisen hyvä herkku, joka vie kielen mennessään! Löytyy Burger Kingin valikoimasta. Paksua kermaista vaniljapirtelöä höystettynä oreo-keksin murusilla. Ja todellakin syntisen hyvää ja herkullista :´D

      Poista

Kiitos kommentistasi! <3